Hledat

Kynutí motýlci

Potřebné přísady:
  • 600 g polohrubá mouka
  • 20 g droždí
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • kousek muškátového oříšku
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1 a půl sklenky oleje-nebo másla (asi 3 dcl)
  • žloutek na potření.
Postup přípravy:
  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

TOPlist