Hledat

Kynutí motýlci

Potřebné přísady:
  • 600 g polohrubá mouka
  • 20 g droždí
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • kousek muškátového oříšku
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1 a půl sklenky oleje-nebo másla (asi 3 dcl)
  • žloutek na potření.
Postup přípravy:
  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rohlíčky s ořechy

Rohlíčky s ořechy

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

TOPlist