Hledat

Kynutí motýlci

Potřebné přísady:
  • 600 g polohrubá mouka
  • 20 g droždí
  • 1 hrnek mléka
  • 4 žloutky
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • kousek muškátového oříšku
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • 1 a půl sklenky oleje-nebo másla (asi 3 dcl)
  • žloutek na potření.
Postup přípravy:
  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak suché ingredience. Vykynuté těsto rozdělíme napůl-z každého bude jeden motýl. Obě poloviny nakrájíme na 5 dílů. Každý pramen rozválíme asi na 50 cm. Rozkrojíme na 3 díly a upleteme copy. Každý cop vytvarujeme přímo na plechu do požadovaného tvaru křídla, doprostřed upleteme tělíčko. Z kousku těsta vytvarujeme hlavičku a pak ještě 2 tenká tykadélka. Na plechu necháme ještě tak 15 minut kynout, pak potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut na 200 stupňů.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

TOPlist