Hledat

Špagety by Štefano

Často se objevuje otázka :"Co budete zítra vařit?", tak tady máte odpověď . Špagety. K tomu masovou omáčku. Nebudu jí říkat alla Bolognese, protože mě ji naučil Stefano. Na začátek prosím jednu podstatnou věc - Italové nepoužívají kečup! Pokud se mnou souhlasíte a uvaříte si tuto omáčku, jinak už špagety jíst nebudete. Suroviny dle fotek:

Potřebné přísady:
  • 2kg masa(ideálně hovězí a vepřové) - ořez
  • 1kg pasírovaných rajčat
  • 200g protlaku
  • 2kg kořenové zeleniny včetně cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1l červeneho vína
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • mleté nové koření
  • dle potřeby cukr
  • parmazán
  • bazalka
Postup přípravy:
  1. Zeleninu, cibuli i maso umeleme zvlášť. Do velkého hrnce na oliv.oleji začneme restovat zeleninu, přidáme cibuli a česnek.
  2. Až je vše pěkně opečené přisypeme mleté maso. Mícháme a opět restujeme dokud není všechno maso opečené. Nesmí být syrové. Potom přidáme koření a rajčata, protlak a zalejeme vínem. Pokud budete vyplachovat vodou obaly od rajčat, pozor všechna voda navíc se musí vyvařit! Vše důkladně mícháme. Používám takovou kovovou "lopatku", protože pokud jezdíte po dně hrnce, slyšíte "kov na kov" a máte jistotu, že se omáčka nepřipaluje. Toto je reálná hrozba. Mícháme dokud nezačne vařit, potom snížíme na minimum a vaříme za občasného míchání cca 3-4 hodiny. Vyvařujete tekutinu, takže hustotu si zvolte sami.
  3. Minimální doba vaření 2 hodiny. U nás vaříme vždy víc, zamrazíme a máme připraveno na rychlou super večeři. Parmazán je doporučen, bazalku dle chuti. Buon appetito.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek Boloňské ragú s těstovinami

Boloňské ragú s těstovinami

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Pražský flamendr (guláš)

Pražský flamendr (guláš)

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Chilli con Carne

Chilli con Carne

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Květákové karbanátky se sýrem

Květákové karbanátky se sýrem

TOPlist