Hledat

Provensálské gratinované brambory s kuřecím masem

Potřebné přísady:
  • 2X 33% SMETANA
  • 1 HRNEK PLNOTUČNÉHO MLÉKA
  • 1,5 KG BRAMBOR
  • PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ
  • SŮL
  • 500G-750G (podle toho jak moc jste masový) KUŘECÍCH PRSOU
  • ČERVENÁ PAPRIKA
  • OLEJ
  • 1/2.HL. ČESNEKU
Postup přípravy:
  1. Brambory oškrábeme a škrabkou naškrábeme na kolečka, dáme do do hrnce zalejeme smetanama a mlékem dáme podle cca 2 č.lžičky provensálského koření a prolisovaný česnek a sůl na mírném ohni provaříme asi 20min. Na oleji osmahneme kuřecí maso nakrájené na maličké kousky posypané paprikou. Připravíme si pekáč vysypeme do něj připravené brambory a i kuřecí maso celé i s výpekem! Promícháme aby tam bylo maso stejnoměrně zakrejeme alobalem nebo druhým pekáčem a pečeme na 150 cca 45min. Pak alobal odkrejeme a dopečem do zlatova.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Obrázek Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Pečená kuřecí prsa s citronovou šťávou a medem

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Vysmažaný syr bez smaženia

Vysmažaný syr bez smaženia

Obrázek Zapečené masíčko se sýrem

Zapečené masíčko se sýrem

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Čočkové ragú Bolognese

Čočkové ragú Bolognese

Obrázek Knedlíky s překvapením

Knedlíky s překvapením

TOPlist