Hledat
Filtry
Zavřít
Zobrazit
Seřadit podle
Zobrazit na stránce

Losos na medu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Filet lososa s kůží nebo bez (množství podle potřeb strávníků) med olej sůl pepř kopr (nebo sezam, ideálně směs bílého a černého) POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu si rozpálíme na 180°C (horkovzduch na 160°C).

Štěpánská hovězí pečeně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:  4-6 porcí: 1 kg hovězí loupané plece 150 g špeku sůl, čerstvě mletý pepř 70 g sádla vejce uvařené na tvrdo (podle toho, jaké množství ...

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Hovězí guláš 1 kg hovězí kližky 1 kg cibule 100 g sádla 1,5 lžičky soli, pepř 2 lžíce mleté červené papriky 1 lžičky drceného kmínu ...

Zapečená růžičková kapusta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Kapustičky 500 g očištěné růžičkové kapusty (v původním stavu je to asi 700 g) sůl pepř 20 g  másla Bešamel 30 g másla 1 menší cibule ...

Pomazánka z pečeného česneku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2 palice česneku 120-150 g žervé (lučiny nebo domácí jogurtové pomazánky) sůl, pepř olivový olej sušený tymián POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

Vepřové maso pečené ve smetaně

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Pro 4 osoby: 600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta) 200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku) 1-2 lžičky mleté sladké papriky sůl, pepř POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme.

Jahodové zrcadlo - nepečený tvarohový dort

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Sušenkový základ: 120 g máslových sušenek 60 g másla (pokud použijete kupované sušenky, bude možná potřeba másla o trochu víc, cca ...

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Drobenka: 450 g polohrubé mouky 200 g másla 1 vanilkový cukru 180 g cukru krupice 1 lžička prášku do pečiva Tvarohová náplň: 80 ...

Řecké bifteki

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: na 2 porce: 300 tučnějšího hovězí masa - mletého 60 g sýra feta 50 g červené cibule 2 lístky máty (já nedávám, nemám mátu ráda) 5 lístků  ...

Drobenkový meruňkový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Těsto: 200 g hladké mouky 100 g cukru krupice 1 lžička prášku do pečiva 100 g másla 450 g meruněk (váženo s peckami) Krém: 200 ml ...

Red velvet cake

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Korpus: 500 g hladké mouky 226 g másla 300 g cukru krupice 30 g kakaa 4 vejce 2 lžičky vanilkového extraktu 480 ml kysaného podmáslí ...

Plněné papriky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2 střední cibule 500 g mletého masa (hovězí a vepřové půl na půl) 1 vejce 8 paprik - tenkostenných 50 g másla 50 g hladké mouky (nebo ...

Babiččiny španělské ptáčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: Na 4 porce potřebujeme : hovězí roštěná kýta 4 velké plátky 
sůl
 pepř 
pikantní nebo plnotučná hořčice
 vejce 2 ks 
anglická slanina ...

Vanilkový extrakt

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:  5 vanilkových lusků 200 ml vodky (42 % alkoholu) POSTUP PŘÍPRAVY: Do skleněné lahve se šroubovacím víčkem nalijeme alkohol (ideální je vodka nebo světlý rum, alkohol by měl být chuťově málo výrazný a obsah alkoholu by měl být minimálně 40 %).

Holandský řízek s bramborovou kaší

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: libovější vepřový bůček 1 kg mléko 200 ml 
tvrdý sýr 300 g 
sůl podle chuti 
pepř podle chuti POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku odstraníme kůži a najemno ho pomeleme.

Šulánky se strouhankou či makem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:700g brambor2 vajíčka300g hladké mouky@petka soliPOSTUP PŘÍPRAVY:Brambory uvaříme ve slupce, @oloupeme a jemně nastrouháme.Přidáme vajca, mouku, sůl a vypracujeme těsto.Kousek těsta o ...

Filé v alobalu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY:4ks filé60g másla2 lžičky plnotučné hořčice1ks men@í cibule1 lžička Kari koření1/2 @távy s citrónsůl, pepř (@petka)olejPOSTUP PŘÍPRAVY:Filé osolíme a opepříme.Máslo utřeme s hořčicí, ...

Žemlovka s jablby a meruňkovým šmakounem

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: mléko vejce vanilkový extrakt skořice hnědý cukr nebo sirup moučkový cukr sůl vanilkový pudink rohlíky máslo jablka šmakoun POSTUP PŘÍPRAVY: Do mléka rozšlehat žloutky, trochu vanilkového extraktu, hnědého cukru nebo sirupu a špetku vanilkového pudinku.